Du, du, kanske du men inte du

Och så här lång tid tog det mig för att skrota listan och gå över till att skriva om saker som gör mig upprörd. Jag kanske betar av listan i framtiden men idag blir det ett viktigare ämne…

Sverigedemokraterna har sina “landsdagar” den här veckan, och deras senaste utspel är att de vill dela upp Sveriges befolkning i tre grupper. Infödd svensk, Assimilerad svensk och De icke assimilerade. Se denna länk.

Jag är inte arg, jag är inte förbannad, jag är mest lite upprörd över idiotin, men det värsta känslan är en helt annan. Den svarta-gråa orosmassan i bröstet, den som viskar “världen har sett det här förut”, “var aktsam” och “var på din vakt”. Obehaget jag känner inför deras förutfattade, onyanserade och fördomsfulla utspel är ett rejält sådant.

Speciellt den sista kategorin, De icke assimilerade, är problematisk. Det är en slasktrattsindelning, ni som inte får vara med resten, ni som faller utanför det vi vill se i vårt land. Det anses handla om lojalitet, mot den svenska kulturen, historian och nationen. Men om jag som “Infödd svensk” skulle brista i denna uppfattning, blir jag mindre svensk då? Är jag mindre svensk än en “Assimilerad svensk” som uppvisar en stark förankring samt kunskap om Sverige?

Ogenomtänkt. Obehagligt. Omoget.

 

Advertisements

1 Comment

Filed under Uncategorized

One response to “Du, du, kanske du men inte du

  1. Mia

    tårkanalen, det är bara lägga kajal med penna =)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s